9.2.09

τεμπέλης ήλιοςΨάχνοντας συνεχώς αυτό το κάτι που θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα. Αγαπάς τη βροχή αλλά πεθύμησες τον ήλιο. Πεθύμησες να αναζητήσεις τις άλλες σου πατρίδες μέσα σε αεροπλάνα, λεωφορεία και τρένα. Και όσο βρέχει ξέρεις πως δεν είναι καιρός ακόμη. Από καιρού εις καιρόν εμφανίζεται ένας καυτερός παραπλανητικός ήλιος αλλά ξέρεις πως δεν είναι εκείνος ο τεμπέλης που τόσο τον μισείς -γιατί σε κυνηγά παντού- αλλά και τόσο τον αγαπάς γιατί σε κάνει να ψάχνεις τη δροσιά και όχι τη ζεστασιά. Θα κοιμηθώ με προσκέφαλο 900 σελίδες βιβλία προσμένοντας να έρθει εκείνο το απόγιομα που θα τον δω στρουμπουλό και πορτοκαλί να με αποχαιρετά για καμπόσες ώρες μέχρι να αποφασίσει να πάει για μπύρες και για post rock εμπειρίες... ώσπου να 'ρθει η ώρα να ξαναεμφανιστεί νυσταγμένος και να την αράξει στα σύννεφα νωρίς το πρωί. Ποιος είπε ότι ο ήλιος δεν κοιμάται τα πρωινά; Θα περιμένω.

4 comments:

Λακης Φουρουκλας - Lakis Fourouklas είπε...

Ξέρω ακριβώς τι εννοείς. Αλλά, αυτό τον τεμπέλη ήλιο όταν τον έχουμε μαζί μας για πολύ, πού και πού πρέπει να τον παρατάμε. Να φεύγουμε μακριά μέχρι να τον πεθυμήσουμε και πάλι. Μέρα καλή

just me είπε...

Συμφωνώ κι εγώ με τον προλαλήσαντα. Ειδικά στους καιρούς κλιματικής ανισορροπίας έως ανατροπής που ζούμε, είναι επικίνδυνο να περιμένεις τον ήλιο για να αναζητήσεις τις άλλες σου πατρίδες μέσα σε αεροπλάνα, λεωφορεία και τρένα. Άντε, ξεκίνα!
:) :) :)

Aντώνης είπε...

Είσαι αν μη τι άλλο καλοκαιρινός τύπος, γι' αυτό σε χαίρομαι. Κι αυτό δεν είναι καθόλου λίγο :)

zVyk είπε...

Εμ, κύπρια, αν και όλο κλαίγομαι για τη βροχή, καταβάθος καλοκαιρινή και υπαίθρια είμαι. Υπομονή όμως, όλα με τον καιρό τους, ακόμα κι ο ήλιος. Δεν μπορώ να την κάνω ακόμη.

Σας ευχαριστώ που είστε εδώ και που μου χαμογελάτε.

:)