21.6.08

σε αγαπώ


Δε λέει να εκβιάζεις, δε λέει επίσης να σε εκβιάζουν όμως συμβαίνει ενίοτε. Ανοίγεις το κεφάλι σου και ρίχνεις μέσα ράδιο ούτως ώστε να φορτιστεί με ραδιενέργεια η οποία θα σε απογειώσει ανεπιστρεπτί. "Ανεπιστρεπτί...", θυμήθηκε και χαμογέλασε αναλογιζόμενη τις ωραίες βλακείες που της έλεγε. Είναι κλέφτρα και κλεπταποδόχος, πήρε την ωραία κλεμμένη έμπνευση και την έτριψε πάνω στα μάγουλά της. Ονειρεύτηκε πεταλούδες χωρίς φτερά κακάσχημες και τρομαχτικές. Ύστερα θύμωσε και κόλλησε ξανά στον τοίχο το πόστερ με το ωραίο τοπίο όμως κατά βάθος γνώριζε ότι μια εικόνα ποτέ δε θα μπορέσει να γεμίσει το κεφάλι της με τον ίδιο τρόπο που μπορεί μια αληθινή παρουσία. Διερωτάται αν υπάρχουν κρυφά αισθητήρια όργανα. Η αφή και η όσφρηση είναι πρωτόγονες και υποτιμημένες. Κατά τα φαινόμενα κρατάνε δευτερεύοντα ρόλο, όπως το ηλεκτρικό μπάσο. Πώς θα ήταν όμως η ζωή εν τη απουσία τους; Τους ταπεινούς και τους υποτιμημένους τους αγαπάει περισσότερο ο Θεός. Συμφέρει να είσαι δεύτερος, είσαι πάντα πολύ καλός αλλά όχι αρκετά για να επαρθείς. Και επίσης λόγω καταΐδρωσης έχεις το καλύτερο άλλοθι για συχνά μπάνια οπότε περισσότερο νερό για την πάρτη σου. Όμως εκείνη επιθυμεί εκείνο το νερό που θα την απελευθερώσει από την κοινωνική ηθική και υποκρισία. Είναι πολύ μεγάλο λάθος μερικές φορές να ομολογείς την αγάπη σου γιατί ο άλλος αρχίζει να θεωρεί περιττή τη δική του αγάπη και αρκείται στη δικιά σου. Έτσι αυτή, την ομολογεί περισσότερο σαν να έχει πέσει μέσα σε μια αναγκαστική επίθεση καμικάζι. Γιατί η βροχή, πάντα σταματάει νωρίς... και η μουσική και η ελπίδα στο Θεό κρατάνε τον μικρό χωρίς αγκάθια κάκτο ζωντανό μέχρι να ανθίσουν τα λουλούδια του.

4 comments:

La DoNa CaTaLaNa είπε...

"Είναι πολύ μεγάλο λάθος μερικές φορές να ομολογείς την αγάπη σου γιατί ο άλλος αρχίζει να θεωρεί περιττή τη δική του αγάπη και αρκείται στη δικιά σου."

Έτσι ακριβώς! Η αγάπη διεκδικεί και είναι ικανή να γεμίζει στο πέρασμά της όσα κενά βρεθούν.

to_koritsi_pu_i8ele_polla είπε...

"Συμφέρει να είσαι δεύτερος, είσαι πάντα πολύ καλός αλλά όχι αρκετά για να επαρθείς."

όλοι το σκέφτονται, λίγοι το λένε =)

kiara είπε...

la dona catalana
Ακόμη δεν έχω συλλάβει το τι είναι η αγάπη. Μου αρέσει όμως να τη σκέφτομαι, να την περιεργάζομαι, να μιλάω γι' αυτήν!...
:)

koritsi_pou_8es_polla
Το σκέφτονται όμως; Κι αν το σκέφτονται θέλουν να το τηρήσουν; Who knows?:)

Φιλάκια και στις δυο σας χαζά!:)

Αnnelie είπε...

To μήνυμά σου ήρθε να με βοηθήσει μετά απο 4 ώρες μάθημα στο φροντιστήριο που ήμουν στα πρόθυρα κατάρρευσης...

Σ'ευχαριστώ ρεεε! ;-)